6

FOTOREIS NAAR NOORD-GRIEKENLAND

amfibieën en reptielen in Griekse ongerepte natuur

Fotoreis naar Noord-Griekenland: Ontdek en fotografeer amfibieën en reptielen

9 dagen | 11 april t/m 19 april 2025 (mogelijkheid tot kamer delen mannelijke deelnemer)

Het noorden van Griekenland wordt nog nauwelijks door toeristen bezocht en dat is heel bijzonder. Want het gebied heeft een oogverblindende natuur en een ongekend gevarieerd landschap wat wordt afgewisseld door kloven, rivieren en bergen. Het land is vruchtbaar en omkleed met droge heuvels met maquis, altijd groene steeneikbossen, olijfboomgaarden en moerassen. Door de weinige toeristische aandacht is veel van de oorspronkelijke Griekse sfeer behouden. Het leven is hier trager, stiller, samen en dichter bij de natuur. Dankzij de rust en ongereptheid heeft het gebied een enorme rijkdom aan kikkers, padden, hagedissen, slangen en schildpadden, en dat is een enorm geluk voor ons. Want hier bevinden zich soorten zoals de imposante scheltopusik, een grote pootloze hagedis, de giftige kleinaziatische adder en de hardoen, de enige agamesoort in het Middelandse zeegebied. Met dit geweldige gebied als uitvalsbasis en twee reptielen experts als begeleiders is er volop gelegenheid bijzondere en algemeen voorkomende reptielen en amfibieën te vinden en fotograferen.

Wil jij je 9 dagen in Griekenland laten onderdompelen in de wereld van kruipende dieren? Meld je dan snel aan en laat je door twee reptielen experts van Nature Talks meenemen op fotoreis naar het prachtige Griekenland.

Daarom zijn hier zoveel amfibieën en reptielen

Het landschap is nog behoorlijk ongerept en het terrein kan hierdoor wat rommelig ogen. Maar juist door de chaotische structuur, de aanwezigheid van zoet water, de variatie in het landschap en de oostelijke ligging veroorzaakt de enorme rijkdom aan reptielen en amfibieën. Een geweldige meerwaarde aan deze reis is dat in april de ruige graslanden oogstrelend mooi zijn omdat ze zijn bedekt zijn een geweldige bloemenpracht van klaprozen, margrieten en orchideeën. Tussen de talloze stapelmuurtjes en rotsige hellingen die we hier vinden verbergen zich reptielen.
We gaan zowel op zoek naar zeldzame variëteiten als voor het zuidoosten van het Middellandse zeegebied karakteristieke soorten zoals bijvoorbeeld de imposante scheltopusik, een grote pootloze hagedis, de giftige Kleinaziatische adder en de zeer algemene Griekse landschildpad. Verder vinden we de Syrische knoflookpad en op de rotsen de hardoen. Op vochtige plekken komen we de reuzensmaragdhagedis tegen, waarvan het mannetje in het voorjaar smaragdgroen gekleurd is en een prachtige lichtgele keel heeft. Hiernaast gaan we zeker de fraai getekende groene pad tegenkomen. Deze soort is algemeen voorkomend en uitsluitend ’s nachts actief.

Te bezoeken gebieden en biotopen in 3 top natuurgebieden

 

Vijf dagen en nachten in de Evros Delta en Dadia forest

De Evros Delta ligt aan de monding van de Evros. Het bijbehorende nationaal park is circa 200.000 hectare groot. In de lagunes en moerassen van het park bloeien meer dan 300 planten en bomen, waaronder populier, wilg, iris, waterlelie, orchidee, elymus, zeekraal. In het park leven ongeveer 40 soorten zoogdieren, waaronder vos, das, wezel, soeslik en wilde kat. Verder komen er 28 soorten reptielen en amfibieën voor zoals waterslang, Kaspische beekschildpad, etc.
De volgende locatie waar we gaan zoeken naar amfibieën en reptielen is The Dadia-Lefkimi-Soufli Forest National Park. Dit is één van de meest belangrijke beschermde gebieden in Griekenland. Het nationaal park is 428 000 hectare groot en bestaat vooral uit pijnboom- en eikenbossen.
In Evros Delta en Dadia Forest gaan we o.a. op zoek naar de weidehagedis en maken kans op beide soorten vuurbuikpadden: de geelbuikvuurpad en roodbuikvuurpad. Bij goed weer gaan we ook na zonsondergang op pad. De regio is bovendien rijk aan slangen, waaronder drie soorten adders. We gaan rondstruinen op ‘Ottoman viper hill’ een rotsige heuvel waar tussen de stenen Kleinaziatische adders leven. Deze grote, spectaculaire gifslang kan misschien lastig te fotograferen zijn.

Drie dagen en nachten aan Kerkini Lake

Onze verblijfplaats aan het wereldberoemde Kerkini Lake is ongeveer 3 uur rijden. Reisbegeleider Christos kent ook dit gebied op zijn duimpje en brengt ons naar de allerbeste plekken. Bereid je voor op een paar dagen waarbij de soorten je ‘om de oren vliegen’, met uitstekende kansen op het maken van interessante en mooie foto’s. De soortenlijst is te lang om hier op te noemen.
Als kers op de taart hebben we mogelijk ook allerlei andere dieren in het fraaie landschap van Kerkini Lake te fotograferen, zoals vogels, otters, vossen, goudjakhals, waterbuffels en wilde katten.

Zoeken en fotograferen in ontspannen sfeer

Tijdens de ontspannen foto-rondreis is er volop gelegenheid reptielen en amfibieën te fotograferen. We verblijven in sfeervolle hotels, middenin de gebieden waar we onze zoektochten doen. We maken overdag spannende zwerftochten over zonnige hellingen en struinen langs riviertjes en beekjes. Ook maken we een avondexcursie naar een gebied met poelen en meertjes. Dat levert vaak leuke soorten op. Het fijne is dat de meeste interessante gebieden vlakbij onze accommodaties liggen, waardoor we niet heel veel hoeven gereden te rijden. Bovendien blijft er veel tijd over voor fotografie. Tijdens de reis ga je zeker bijzondere en fotogenieke reptielen en amfibieën voor je lens krijgen.

Belangrijk: werkwijze en afspraken

Tijdens onze verkenning van de herpetofauna, vangen we soms dieren om te observeren. Deze methode wordt op verantwoorde wijze uitgevoerd en veroorzaakt minimale verstoring. We vragen deelnemers om enkele spelregels in acht te nemen, zoals het alleen laten hanteren van slangen door onze reisbegeleiders. Hagedissen, kikkers, padden, en salamanders kunnen veilig worden vastgehouden. Bij het omkeren van stenen en ander materiaal dragen we geschikte bescherming, zoals werkhandschoenen. Hierdoor voorkomen we verwondingen en minimaliseren we verstoring van de dieren. We willen dat deze reis niet alleen informatief is, maar ook educatief en we willen laten zien hoe we respectvol omgaan met de prachtige herpetofauna van Griekenland.

Maak kennis met de twee experts op deze fotoreis

Deze fotoreis wordt begeleid door Edo van Uchelen en Christos.

Edo is bioloog en enthousiast natuurfotograaf en gek van amfibieën en reptielen. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring met het organiseren en begeleiden van foto- en natuurreizen. Kennis, passie en gedrevenheid kenmerken zijn aanpak in het veld en zijn onderwijservaring staat garant voor een professionele, persoonlijke en intensieve begeleiding. Als natuurfotograaf is Edo veelzijdig met een voorkeur voor close-up fotografie, vogels en het vastleggen van unieke (actie)momenten. Edo fotografeert als een bioloog maar ook met een kunstzinnige inslag. Meer over Edo.

Christos is geboren in Athene. Zijn passie voor de natuur begon al op zeer jonge leeftijd toen hij urenlang snorkelde en de onderwaterwereld observeerde. Later werd hij duiker en begon hij het onderwaterleven systematisch te bestuderen. Vanwege deze passie begon hij ook met natuurfotografie. Meer recent is zijn grootste passie herpetologie, waarvan hij inmiddels de overgrote meerderheid van de Griekse soorten heeft gezien en gefotografeerd. Hij heeft in veel wetenschappelijke programma’s gewerkt om vogels, reptielen en aquatische soorten te bestuderen. Christos begeleidt voor Nature Talks diverse succesvolle reizen naar Griekenland.

 

Wat bieden wij je allemaal aan

  • Een reis waarin je de gelegenheid krijgt heel veel soorten amfibieën en reptielen te leren zoeken en fotograferen.
  • Je leert van alles over de levenswijze van deze dieren.
  • Een spannende natuurbeleving door de zoek- en verkenningstochten.
  • Veel gezelligheid door kleinschaligheid en gelijkgestemdheid van de groep.
  • Professionele fotobegeleiding op locatie en waar nodig hulp bij je camera-instellingen.
  • Inspiratie van twee zeer gepassioneerde en gedreven amfibie en reptielen experts.
  • Een ervaren natuurfotograaf en bioloog als begeleider.
  • Extra ondersteuning en kennis van een lokale Griekse gids annex herpetologie expert.
  • Bespreking van de gemaakte foto’s zodat je de volgende dag met nieuwe inzichten verder kunt.
  • Deelnemersbijeenkomst voorafgaand aan je reis.

 

Is deze reis iets voor jou?

  • Je hebt een passie voor reptielen en amfibieën en je kijkt er enorm naar uit samen met twee amfibie en reptielen experts spannende zoektochten te doen en mooi te fotograferen.
  • Je vindt het fijn om met een groep gelijkgestemden onder professionele leiding te zoeken en te fotograferen.
  • Je wilt graag leren hoe amfibieën en reptielen leven en hoe je ze kunt vinden in de natuur.
  • Je vindt het prima om stukjes te wandelen.
  • Een ervaren natuurfotograaf hoef je niet te zijn. De begeleidende fotografen helpen je graag met camera-instellingen, compositie etc.
  • Ben je een gevorderde natuurfotograaf dan kun je je hart ophalen aan alle fotografiemogelijkheden die deze reis biedt.
  • De boeking is gebaseerd op een gedeelde 2-persoonskamer, maar je kunt tegen een meerprijs ook een 1-persoonskamer boeken.
  • De prijs van de reis is op basis van halfpension.

 


 

Stichting Nature Talks

Met het boeken van deze fotoreis, fotoworkshops, fotografie cursussen of andere producten of diensten van Nature Talks draag je niet alleen bij in het verbeteren van jouw fotografische skills, maar je steunt automatisch ook Stichting Nature Talks en daardoor lokale kleinschalige natuurbeschermingsprojecten. Daarnaast krijg je ook nog eens 5% korting op Nature Talks Photo Festival. Wil je altijd met korting deze of fotoreizen boeken of genieten van alle andere aanbiedingen? Word dan nu donateur van Stichting Nature Talks en help mee.


Het programma

Het programma is flexibel en afhankelijk van de weersomstandigheden

Dag 1
Heenreis gevolgd door transfer naar Alexandroupoli (ca. 3 uur rijden) of Dadia. Onderweg maken we direct enkele stops om naar reptielen en amfibieën te zoeken en te fotograferen. Hierna checken wij in ons hotel in de omgeving van de Evros Delta en Dadia Forest.

Dag 2 t/m 5
De eerste vijf nachten verblijven we in het gebied van de Evros Delta en Dadia Forest. Dit zijn bekende top-natuurgebieden van Griekenland, op een steenworp afstand van de Turkse grens. Je kunt er je hart ophalen, de gebieden zijn niet alleen zeer rijk aan amfibieën en reptielen maar er komen ook veel bijzondere vogels en zoogdieren voor, waaronder de monniksgier en goudjakhals.
We gaan o.a. op zoek naar de weidehagedis en maken kans op beide soorten vuurbuikpadden: de geelbuikvuurpad en roodbuikvuurpad. Bij goed weer gaan we ook na zonsondergang op pad.
De regio is rijk aan slangen, waaronder drie soorten adders. We gaan rondstruinen op ‘Ottoman viper hill’ een rotsige heuvel waar tussen de stenen Kleinaziatische adders leven. Deze grote, spectaculaire gifslang kan lastig te fotograferen zijn.

Dag 6 t/m 8
De laatste drie nachten verblijven we aan het Kerkini Lake (ongeveer 3 uur rijden). Onze lokale gids kent het gebied op zijn duimpje en brengt ons naar de allerbeste plekken. Bereid je voor op een paar dagen waarbij de soorten je ‘om de oren vliegen’, met uitstekende fotografie gelegenheden. De soortenlijst is te lang om hier op te noemen.
We hebben ook de mogelijkheid om allerlei andere dieren dan amfibieën en reptielen in het fraaie landschap van Kerkini Lake te fotograferen, zoals een groot aan soorten vogels en zoogdieren zoals vos, otter, waterbuffel en marter.

Dag 9
Transfer naar Thessaloniki (ongeveer 2 uur rijden) gevolgd door terugreis naar Nederland. Afhankelijk van de vluchttijden kunnen we wellicht in de ochtend of zelfs ook nog in de middag wat ondernemen in de omgeving. Onze gids kent genoeg plekken met leuke soorten.

Een impressie van een dag in het veld

We maken dagelijks zwerftochten door geschikte biotopen op zoek naar reptielen en amfibieën. Met elkaar struinen we door de bloeiende graslanden en rietvelden die een schuilplaats bieden voor bijvoorbeeld de Syrische knoflookpad, boomkikker, luipaardslang en de reuzensmaragdhagedis. Deze laatste herkennen we direct aan zijn felgroene schubben en gele keel. De afwisseling van stapelmuurtjes, riviertjes, dalletjes, heuvels en bossen zorgen voor een rijke diversiteit aan soorten. Grote kans dat we de imposante scheltopusik, een pootloze hagedis, ontdekken die zich probeert te verstoppen in één van de vele stapelmuurtjes.  In deze muurtjes gaan we ook zeker de muurhagedis tegenkomen. Ondertussen flipt Christos elke steen die hij tegenkomt om voor ons te zoeken naar reptielen, schorpioenen en andere interessante dieren. Wie weet vinden we zo maar de gevaarlijke Kleinaziatische adder, een giftige slang. Dan moet iedereen op zijn hoede zijn en moeten we goede afspraken maken. Want  deze slang is niet makkelijk te fotograferen. Tussen de bomen en rotsen zoeken we voorzichtig naar de weidehagedis en beide soorten vuurbuikpadden: de geelbuikvuurpad en de roodbuikvuurpad die zeer fotogeniek zijn. Wat een kleurenfestival als we deze vinden.

Avondexcursie 

’s Avonds maken we zeker een nachtelijke excursie die ons oog in oog brengt met de fraai getekende groene pad, een nachtactieve amfibie. Het bos verandert dan in een magisch decor, waar de geluiden van de natuur de stilte doorbreken en onze zoektocht nog extra opwindend wordt.

Werkwijze en afspraken bij het observeren en hanteren van de herpetofauna

Als we waarnemingen willen doen aan de herpetofauna ontkomen we er niet aan dieren te vangen en beet te pakken. Dit is de normale en geaccepteerde methode voor veldonderzoek ende dieren hebben hier geen noemenswaardige hinder van. Edo van Uchelen is onze expert, onderzoeker en bioloog.
Afspraak is dat elke soort in principe hooguit één keer wordt gevangen zodat hij van dichtbij door iedereen kan worden bekeken en gefotografeerd. Een gebruikelijke methode is om in een geschikt gebied stenen, stronken en andere materialen die als schuilplaatsen kunnen dienen om te draaien. Poelen en plassen worden met een stevig net onderzocht op de aanwezigheid van salamanders en eieren/larven van amfibieën.
Als we op zoek gaan naar reptielen en amfibieën moeten we een aantal spelregels in acht nemen om de dieren niet al te zeer te verstoren en onszelf niet te verwonden / bezeren.
In Griekenland komen een aantal soorten gifslangen voor. Sommige soorten zijn niet giftig maar wel bijterig en kunnen, als het om grote slangen gaat, bloederige wonden veroorzaken (infectiegevaar). Spelregel nummer één is dat alléén de reisbegeleiders (indien nodig) slangen beetpakken. Hagedissen, schildpadden, kikkers, padden en salamanders kunnen alle zonder enig gevaar door de deelnemers worden beetgepakt. Amfibieën dienen alleen met natte en schone handen te worden beetgepakt. Misschien is het bij sommigen nog niet bekend: pak hagedissen nooit bij de staart beet omdat deze dan afbreekt. Bij het omkeren van stenen, stronken e.d. beschermen we de handen het beste met een stevig stel werkhandschoenen. Op deze manier halen we onze handen niet open en voorkomen we eventuele beten van schorpioenen, muizen (!) en slangen. Een nylon kous of een lange sok is ideaal voor tijdelijk transport van hagedissen. Larven van amfibieën vervoeren we het beste in een jampotje zodat we ze tevens goed kunnen bekijken. De reisbegeleiders nemen overigens ieder een stevig net mee zodat je deze thuis kunt laten. Wel kan het interessant zijn een klein fijnmazig netje mee te nemen. Uiteraard ben je niet verplicht mee te doen aan dit ‘veldwerk’ maar je zult ervaren hoe spannend het is om op deze manier naar interessante soorten te zoeken.
Vaak is het niet nodig om materialen om te keren en kunnen we de dieren waarnemen als ze een zonnebad nemen. Een kleine verrekijker biedt hier uitkomst. Een gemakkelijke manier om dieren van dichtbij te bekijken is tevens een teleurstellende: we stoppen regelmatig om
verkeersslachtoffers te identificeren.

Kosten

Deze reis is te boeken vanaf: € 1950,-

De 1-persoonskamer toeslag is: € 225,-

– 1 persoon – in een gedeelde 2-persoonskamer:
boek je deze kamer, dan deel je je kamer met een andere persoon van hetzelfde geslacht. Deze kamer heeft aparte bedden.
Boek je deze kamer en is er niemand anders van hetzelfde geslacht die een kamer wil delen, dan betaal je de toeslag die geldt bij een “1 persoon – 1 persoonskamer” voor deze reis.

– 2 personen – 2 persoonskamer:
het boeken van een 2 persoonskamer is onder andere ideaal voor stelletjes en twee vrienden/vriendinnen die samen op fotoreis gaan. Geef bij het boeken in het opmerkingenveld aan of je een tweepersoonsbed wilt of twee losse bedden.

– 1 persoon – 1 persoonskamer:
bij deze kamer maak alleen jij gebruik van de kamer. Er geldt een toeslag voor het gebruik van een 1-persoonskamer. Het kan ook zijn dat je in je eentje gebruik maakt van een 2 of 3-persoonskamer. In beide situaties geldt hetzelfde bedrag als toeslag voor het alleengebruik van de kamer.

Korting

Donateurs krijgen € 30,- korting. Word je nu donateur (voor € 40,- per jaar) dan krijg je ook € 30,- korting op deze fotoreis.
Ben je eerder met ons op reis geweest? Dan krijg je 25 euro korting. We doen overigens niet aan het stapelen van kortingen. Hoogste korting geldt.

Wat is inbegrepen

  • Vlucht Amsterdam/Eindhoven/Brussel – Thessaloniki v.v;
  • 8 hotelovernachtingen o.b.v. halfpension (ontbijt en diner) en gedeelde 2-persoonskamer;
  • begeleiding door Nederlandse natuurfotograaf en bioloog;
  • vervoer ter plaatse (2 minibusjes bestuurd door de reisleiders;
  • extra begeleiding van lokale Griekse reptielen kenner en fotograaf
  • twee fotobesprekingen;
  • deelnemersbijeenkomst voor aanvang fotoreis.

 

Wat is niet inbegrepen

  • Aankopen van persoonlijke aard;
  • niet genoemde maaltijden en drankjes;
  • reis- en annuleringsverzekering;
  • toeslag 1-persoonskamer of alleen gebruik tweepersoonskamer);
  • boekingskosten € 30,- per boeking;
  • eventuele meerprijs gegarandeerde handbagage € 25,- á € 45,- retourtje (dit is alleen bij Transavia het geval);
  • klantbijdrage garantiefonds € 17,50,-  per persoon;
  • fooien.

Praktisch informatie fotoreis Noord-Griekenland

Deelnemersbijeenkomst

Ter voorbereiding op de reis organiseren wij een deelnemersbijeenkomst zodat je je medereizigers kunt leren kennen en de gelegenheid hebt vragen te stellen.

Accommodatie

We verblijven op deze rondreis in verschillende hotels. Waarvan één aan de rand van een bos. We hoeven tijdens deze ontspannen reis niet heel veel te rijden, omdat de meeste interessante gebieden in de buurt van de accommodaties liggen.

Zwaarte

Tijdens de reis maken we lichte wandelingen over onregelmatig, vaak rotsachtig terrein. Soms volgen we paden.

Heen- en terugreis

De vliegtijd van Amsterdam naar Thessaloniki is ongeveer 3 uur.

Lokale verplaatsingen

Het vervoer ter plaatse gaat per minibus(jes).

Benodigde apparatuur en materialen

  • Voor deze reis adviseren we je alle fotografie benodigdheden mee te nemen voor dichtbij- en macrofotografie en voor telelens- en landschapsfotografie (inclusief filters);
  • Een cameratas (bij voorkeur met regenhoes) die voldoende bescherming biedt voor jouw fotoapparatuur;
  • handleiding van je camera;
  • zonnekappen en een regenhoes voor de camera;
  • Voldoende (snelle) geheugenkaartjes en extra accu’s;
  • Oplader voor je accu(‘s);
  • zaklamp;
  • flitser met gebruiksaanwijzing;
  • optioneel: (een-been) statief;
  • optioneel: een (kleine) rijst of bonenzak (eventueel);
  • optioneel: laptop of USB stick voor fotobesprekingen.

 

Klimaat en kledij

Tijdens ons verblijf is het doorgaans stabiel en zonnig voorjaarsweer. Het handigst is kleding mee te nemen die je in laagjes kunt dragen. Hiernaast is een wind- en/of waterdicht jack aan te bevelen. Houd er qua kleding ook rekening mee dat het overdag warm kan zijn en dat het in de avond af kan koelen. Stevige, waterdichte wandelschoenen en laarzen (voor de avondexcursie) zijn onmisbaar.

Duurzaamheid

We moedigen onze reizigers aan om geen onnodige plastic flessen of dergelijke te kopen tijdens de hele reis. We vragen dan ook om jullie eigen duurzame, hervulbare waterfles mee te nemen. De reisleider is altijd op zijn hoede om het beste voor de natuur, flora en fauna, te doen.

Vaccinaties

Actuele informatie over verplichte of aanbevolen inentingen tref je aan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in België.

Paspoort en visum

Voor het reizen naar Griekenland heb je een geldig paspoort of identiteitskaart nodig.

Overig

  • Elektriciteit:  De stopcontacten op Griekenland zijn hetzelfde als in Nederland. Neem eventueel een stekkerdoos mee, zodat je meerdere accu’s, telefoons e.d. tegelijkertijd op kunt laden.
  • Klimaat: Tijdens ons verblijf is het doorgaans stabiel en zonnig voorjaarsweer. 
  • Tijdsverschil: Het tijdsverschil met Nederland is +1 uur.
  • Munteenheid: De munteenheid is de Euro.

 

Te fotograferen soorten*:

*Opmerking: Geen van de genoemde soorten is uiteraard gegarandeerd maar zijn wel gebaseerd op bestaande waarnemingen. Fauna is nu eenmaal niet te garanderen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en recente waarnemingen kunnen er wijzigingen zijn in het programma.

Reptielen: zandboa; Europese blinde slang; gadde slang; Kaspische zweepslang; vierstreep slang; gevlekte slang; hagedis slang; Dahl’s zweep slang; Europese kattenslang; Aesculapische slang; Europese luipaardslang; gras slang; dobbelsteenslang; Ottomaanse adder; neushoorn adder; trage worm; Griekse trage worm; Europese glashagedis; Kotschy’s gekko; Mediterrane huis gekko; weidehagedis; zandhagedis; groene hagedis oostelijke Egeïsche Zee; Balkan groene hagedis; Europese groene hagedis; slangenooghagedis; Erhard muurhagedis; muurhagedis; Balkan muurhagedis; levendbarende hagedis; Europese koperskink.

Amfibieën: Europese vuurbuikvuurpad; Europese geelbuikvuurpad; gewone pad; groene pad; oostelijke boomkikker; Europese boomkikker; Syrische Pad; Levantse waterkikker; moeraskikker; Griekse moeraskikker; Agile kikker; Griekse kikker; Europese gewone kikker; Alpenwatersalamander; Griekse watersalamander; Schmidtler gladde watersalamander; vuursalamander; kamsalamander.

Schildpadden: Balkan waterschildpad; Europese waterschildpad; Griekse landschildpad; Hermanns schildpad.

BOEK HIER DEZE REIS

Boek hier je optie. Meer info?

Gratis optie
Je weet nog niet zeker of je op een specifieke datum aan een specifieke fotoreis deel kunt nemen, omdat je dit bijvoorbeeld eerst nog thuis, met je werk of je reisgenoot wilt overleggen. In dat geval kun je via onze website, per e-mail of telefonisch doorgeven dat je gebruik wilt maken van een vrijblijvende optie op die fotoreis.

De geldigheidsduur van de gratis en vrijblijvende optie:
- De optie is 48 uur geldig wanneer de fotoreis binnen 8 weken vertrekt.
- De optie is 7 dagen geldig wanneer de fotoreis over 8 weken of later vertrekt.

Nature Talks houdt tot die tijd én zolang er nog plek voor de fotoreis is een plaats voor je vrij. Mocht op dat moment de reis door meer deelnemers geboekt worden waardoor de reis vol raakt, dan nemen wij contact met je op, om te bespreken of je de optie wilt omzetten naar een boeking. Na het verlopen van de optie en als je Nature Talks niet hebt laten weten dat je gebruik wilt maken van de optie, kun je aan de optie geen rechten meer verlenen.

Bang om te boeken? Niet nodig, als wij bijvoorbeeld de reis moeten annuleren door een nieuwe Covid variant dan ontvang jij je geld altijd binnen twee werkdagen terug. Als consument heb je in deze situatie sowieso altijd recht op teruggave van jouw geld (minus eventuele administratie-, boekings-, garantie- en calamiteitenfonds kosten).

Fotoreis naar Noord-Griekenland: amfibieën en reptielen in Griekse ongerepte natuur
Vertrek11-04-2025
Terugkomst19-04-2025
Reisduur9
VertrekgarantieJa
Beschikbare plaatsen6
Prijsvanaf €1970
Min deelnemers10
Max deelnemers14
NiveauAlle niveau's
Inbegrepen
  • Vlucht Amsterdam/Eindhoven/Brussel – Thessaloniki v.v
  • 8 hotelovernachtingen o.b.v. halfpension en gedeelde 2-persoonskamer
  • ontbijt en diner
  • begeleiding door Nederlandse natuurfotograaf en bioloog
  • extra begeleiding van lokale Griekse reptielen kenner en fotograaf
  • vervoer ter plaatse
  • deelnemersbijeenkomst
  • fotobesprekingen
Niet inbegrepen
  • niet genoemden maaltijden en drankjes
  • reis,- en annuleringsverzekering
  • toeslag eenpersoonskamer of alleen gebruik tweepersoonskamer
  • boekingskosten € 30,- per boeking
  • Eventuele meerprijs gegarandeerde handbagage €25,- á €45,- retourtje (Transavia)
  • bijdrage garantiefonds € 17,50,- per persoon
  • fooien
N

Diverse reptielen en amfibieën soorten

N

Begeleiding door 2 gidsen waaronder bioloog en allround natuurfotograaf

N

Veel specialistische know how

N

Afwisselend programma

N

Gevarieerde landschappen

N

Ook voor beginnende fotografen

N

Veel tijd en ruimte in het veld

N

Nadruk op drie geweldige gebieden

N

Veel passie en inspiratie

landschap extremadura EVU in Andalusie
Europese kameleon op tak in andalusie
Spaanse knoflookpad op het zand in Andalusië
ribbenslamander

Andalusie

Andalusie

evros delta, Griekenland

Andere fotoreizen

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!